Verdenscupåpningen i alpint i Sölden avlyst

Her er Kjetil Jansrud under trening på isbreen i Sölden torsdag formiddag. Selve rennet søndag ble avlyst. Cornelius Poppe / NTB scanpix
Her er Kjetil Jansrud under trening på isbreen i Sölden torsdag formiddag. Selve rennet søndag ble avlyst. Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagens verdenscupåpning i storslalåm i østerrikske Sölden er avlyst grunnet dårlig vær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avlysningen kom ikke overraskende. Værmeldingene for søndagen i Sør-Tyrol har ikke vært gode for denne søndagen, og det slo til.

Det var regntungt og tåkete nede i selve Sölden som ligger rundt 1600 meter høyde, og det var enda verre oppe på Rettenbachbreen. Der går starten på rennet på over 3000 meters høyde, og målgang er på 2650 meter.

For teknikkjørerne som Henrik Kristoffersen betyr dette at kjører årets første verdenscuprenn i finske Levi 12. november. Dagen før skal kvinnene i aksjon i Levi.

Fartskjørernes første verdenscuptest kommer i Lake Louise 25. november. Der er det utfor 25. november og super G dagen etter.

Det norske fartslaget for menn drar til USA på treningsleir allerede kommende fredag.

Kvinnene hadde sin verdenscupåpning i storslalåm i Sölden lørdag. Da var forholdene bedre selv om det blåste friskt også da. Tyske Viktoria Rebensburg. Beste norske ble Ragnhild Mowinckel på 7.-plass.