Blodig søndagsmorgen for afghansk politi

Nye medlemmer av afghanske spesialstyrker deltar på en seremoni som markerer at de er ferdig utdannet. Bildet ble tatt i utkanten av Kabul onsdag denne uken. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
Nye medlemmer av afghanske spesialstyrker deltar på en seremoni som markerer at de er ferdig utdannet. Bildet ble tatt i utkanten av Kabul onsdag denne uken. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

19 afghanske politimenn ble søndag morgen drept i en rekke angrep nord og sør i Afghanistan, opplyser tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban har igjen opplyst at de står bak angrepene. Den islamistiske opprørsgruppa har de siste månedene trappet opp angrepene mot afghanske politiposter. De siste ukene er det blitt meldt om slike angrep nesten daglig.

13 av politifolkene som ble drept søndag morgen, befant seg langs en vei i Kunduz-provinsen i nord, opplyser lokale myndigheter.

Det er sendt forsterkninger til området, og politiposten som ble rammet, var søndag formiddag lokal tid gjenerobret av afghanske styrker.

I Zabul-provinsen i sør ble seks afghanske politifolk drept og åtte andre såret da Taliban angrep fire politiposter i morgentimene.

Kampene om stillingene pågikk i flere timer, opplyser Zabuls guvernør Bismillah Afghanmal.

Angrepene skjer dagen etter at ni politimenn ble drept da Taliban angrep to politiposter i Ghazni-provinsen sørøst i Afghanistan.

Krigen i Afghanistan blir stadig mer omfattende og pågår nå i de fleste provinser. Internt i politistyrkene brer det seg en stadig mer oppgitt og demoralisert stemning.

Dette har bidratt til at USA og NATO har besluttet å sende flere styrker til Afghanistan i år.

Mange av de utenlandske soldatene vil få i oppgave å drive opplæring av personell innen afghansk politi og forsvar.

Personvernpolicy