Åpen for alle - alltid

Trump har frigitt Kennedy-dokumenter

President Donald Trump ignorerer anbefalinger fra FBI og CIA og lover å frigi alle Kennedy-dokumentene. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump ignorerer anbefalinger fra FBI og CIA og lover å frigi alle Kennedy-dokumentene. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier han vil frigi alle dokumentene om drapet på John F. Kennedy i 1963, på tross av anbefalinger fra CIA og FBI. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump sa lørdag at han har kommet til denne avgjørelsen etter å ha snakket med stabssjef John Kelly, CIA og andre organer.

– Jeg gjør dette for å sørge for gjennomsiktighet og for å få en slutt på konspirasjonsteorier en gang for alle, skriver Trump i flere Twitter.meldinger i natt.

Tidligere er rundt 30.000 redigerte dokumenter frigjort, og torsdag ble ytterligere 2.900 dokumenter frigitt. 300 dokumenter er fortsatt ikke offentliggjort.

Det hvite hus opplyser at særlig FBI og CIA har vært spesielt aktive for å sørge for at ikke alt materialet frigis, men Trump lover likevel å frigjøre dokumentene.

Presidenten opplyste lørdag at alle navn og adresser på folk som blir nevnt i dokumentene og som fortsatt lever vil bli sensurert.

I henhold til en lov fra 1992 må alt som fortsatt er holdt tilbake om drapet på president John F. Kennedy i november 1963, offentliggjøres etter 25 år.

Les også: USA-ekspert: – Trump er den mest udugelige presidenten i historiene