Ricciardo kjørte fortest i Mexico

Daniel Ricciardo kjørte fortest av alle under fredagens trening til Mexicos Grand Prix i Formel 1. Foto: Moises Castillo, AP / NTB scanpix
Daniel Ricciardo kjørte fortest av alle under fredagens trening til Mexicos Grand Prix i Formel 1. Foto: Moises Castillo, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Daniel Ricciardo kjørte fra titteljagende Lewis Hamilton og noterte beste tid under fredagens trening til Mexicos Grand Prix i Formel 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australieren viste at Red Bull-bilen hans er konkurransedyktig i tynnluften i Mexico by. Han noterte bestetid på 1.17,801 og slo Hamilton i Mercedes med et tidels sekund.

Hamilton trenger bare å komme blant de fem beste i søndagens løp for å sikre sin fjerde VM-tittel. I den første treningsomgangen tidligere fredag ble han slått av sin Mercedes-lagkamerat Valtteri Bottas.

– Det er alltid hyggelig å være raskest, sa Ricciardo.

– Jeg har en god følelse. Vi har jobbet hardt og gjort framskritt, men Mercedes er alltid sterke på lørdag, så vi får se hva som skjer i kvalifiseringen.

Ricciardos lagkamerat Max Verstappen noterte tredje beste tid før han ble stoppet av motorproblemer. Sebastian Vettel, den eneste som kan nekte Hamilton VM-tittelen, var nummer fire i sin Ferrari.

Tyskeren hadde en smertefull opplevelse da han måtte avbryte en runde og kjøre i depot etter at et brannslukkingsapparat i bilen ble utløst og fylte setet med skum og væske.

Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne i McLaren må uavhengig av kvalifiseringen starte søndagens løp bakerst etter å ha blitt straffet for bytte av motor.

Personvernpolicy