Federer slet seg til semifinale

Roger Federer slet seg til semifinale foran hjemmepublikum i Basel med seier i tre sett mot Adrian Mannarino. Foto: Alexandra Wey, Keystone / AP / NTB scanpix
Roger Federer slet seg til semifinale foran hjemmepublikum i Basel med seier i tre sett mot Adrian Mannarino. Foto: Alexandra Wey, Keystone / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roger Federer fikk det uventet tøft i kvartfinalen, men slet seg til 4-6, 6-1, 6-3 over Adrian Mannarino og er semifinaleklar i Basel for 14. gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franskmannen hadde tapt ti sett på rad i sine fire tidligere kamper mot Federer, men han sjokkerte publikum i sveitserens hjemby med seier i første sett. Han brøt blankt til 5-4 og servet hjem settet.

Federer, som tapte bare åtte games i sine to første kamper i turneringen, viste hva han kan da han enkelt tok det neste settet.

I avgjørende sett avverget Federer bruddballer og utlignet til 3-3 før han selv brøt til 4-3. Han brøt igjen og sikret seieren etter en time og tre kvarter.

– Jeg måtte grave dypt og kjempe hardt i kveld. Det var tøft for meg å komme inn i kampen, for han var god i første sett og fortjente å vinne det. Heldigvis reagerte jeg på en god måte, sa Federer, som antydet at han kanskje dropper Paris Masters neste uke for å samle krefter til ATP-tourfinalen i London.

Jager nummer åtte

Han er ute etter sin åttende seier i Det sveitsiske innendørsmesterskapet. I semifinalen lørdag møter han David Goffin eller Jack Sock. Den andre semifinalen spilles mellom Juan Martin del Potro og fjorårsvinner Marin Cilic.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Del Potro kjemper for plass i ATP-tourfinalen og er i semifinale for tredje turnering på rad. Fredag slo han Roberto Bautista-Agut i tre sett, mens Cilic måtte ha to tiebreak for å slå kvalifiseringsspiller Márton Fucsovics i tre sett.

– Jeg har vondt i ryggen, hoftene, knærne, håndleddet. Jeg har spilt veldig mange kamper, men jeg klarer fortsatt å stå oppreist, så det er positivt, sa del Potro.

Zverev tapte

I helgens andre ATP-turnering, i Wien, ble toppseedede Alexander Zverev slått av franske Jo-Wilfried Tsonga i kvartfinalen. Tyskeren måtte se seg slått med sifrene 7-6 (8-6), 6-2.

Tsonga vant i Antwerpen sist helg da han gjorde comeback etter fire ukers skadefravær, og han har tatt vare på formen. I semifinalen møter han nok en tysker i Philipp Kohlschreiber.