Svensson scoret i cupseier

Jonas Svensson scoret for AZ Alkmaar i torsdagens borteseier i cupen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jonas Svensson scoret det siste målet da AZ Alkmaar tok seg videre i den nederlandske cupen med 4-0 borte mot Almere City torsdag.

Stijn Wuytens ga toppserielaget ledelsen før pause, og Wout Weghorst økte to ganger det første kvarteret av annen omgang.

Så ble hjemmelagets Kees van Buuren utvist, og mot ti mann ble det enkelt å trygge seieren. Svensson scoret i det 75. minutt. Det var hans første mål for klubben.

– Jeg kom på et langt løp fra høyrebacken og la den mellom beina på keeper, som målsniker gjør, sa Svensson til Nettavisen.

Både han og Fredrik Midtsjø spilte hele kampen.

PSV Eindhoven måtte for øvrig ha ekstraomganger for å slå Volendam 2-0 og ta seg videre til åttedelsfinale.

Heerenveen med Martin Ødegaard og Morten Thorsby ble slått ut onsdag med 1-2-tap for Willem II.