Valglokalene i Japan er åpnet 

Folk samlet seg i Tokyo fredag for å høre byens guvernør Yuriko Koike, tale. Hun har startet et eget parti – Håpets parti – i et forsøk på å slå Abes skandalerammede regjeringsparti, Det liberaldemokratiske partiet. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
Folk samlet seg i Tokyo fredag for å høre byens guvernør Yuriko Koike, tale. Hun har startet et eget parti – Håpets parti – i et forsøk på å slå Abes skandalerammede regjeringsparti, Det liberaldemokratiske partiet. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Millioner av japanere trosset vær og vind for å avlegge stemmene sine da valglokalene i landet åpnet søndag morgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom meningsmålingene stemmer vil sittende statsminister Shinzo Abe og hans liberaldemokratiske parti LPD gå av med en klar valgseier.

Flere japanere valgte å forhåndsstemme for ikke å risikere å bli hindret av supertyfonen Lan, som beskrives som svært stor og kraftig av det meteorologiske instituttet i landet. Den bringer med seg vindkast på opptil 70 meter i sekundet i stillehavsområdene sør for Japan.

Flere eksperter mener lav valgdeltakelse vil være til fordel for Abe, som overrasket innbyggerne med å fremskynde valget som først skulle ha funnet sted i desember 2018.

Under de siste to valgene i Japan har valgdeltakelsen sunket til under 60 prosent. Under valget i desember 2014 var den på rekordlave 52,66 prosent.

Dersom Abe vinner blir han sittende til 2021, og blir den lengstsittende statsministeren i Japan.