Stor kabelkontrakt til Aker Solutions

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions sier han er stolt over at selskapet har fått kontrakten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions sier han er stolt over at selskapet har fått kontrakten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aker Solutions har vunnet en kontrakt om å lage det som beskrives som verdens største styrekabel. Kontrakten har en verdi på 1,6 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge selskapet skal det leveres en 250 kilometer lang stålkabel som binder et undervanns-offshoreprosjekt til en eksisterende plattform.

Foreløpig vil selskapet ikke opplyse hvem kunden er.

– Vi er stolt over å ha blitt valgt ut til å jobbe med dette prosjektet, som er banebrytende når det gjelder størrelsen og teknologien på styrekablene, opplyser konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions.

Arbeidet skal ledes av selskapets Oslo-kontor, og produksjonen skal skje på kabelfabrikken i Moss.

Samtidig med nyheten om kontrakten, la selskapet fram sitt resultat for tredje kvartal. Driftsresultatet var på 217 millioner kroner, en nedgang fra 286 millioner kroner i samme periode i fjor, mens omsetningen var på 5,4 milliarder kroner, mot 6,0 milliarder kroner i fjor.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 183 millioner kroner mot 177 millioner kroner i samme periode i fjor.