Obama kritiserer USA for gammeldags politikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president Barack Obama er tilbake i politikken, og på et valgmøte i New Jersey torsdag kritiserte han USAs splittende politikk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noe av politikken vi ser i dag trodde jeg vi hadde lagt bak oss for lenge siden. Vi snakker om folk som ser 50 år tilbake i tid. Det er det 21. århundre, ikke det 19., sa Obama.

Han var på valgmøtet i New Jersey for å gi sin støtte til guvernørkandidaten Phil Murphy. Han gjentok det samme budskapet senere på dagen i Virginia, der han ga sin støtte til guvernørkandidat Ralph Northam.

– Demokratiet vårt er i fare, sa Obama til velgerne i Virginia.

Les også: Obama om Trump: – Det er ondskapsfullt

Obama tilbake på den politiske scenen

Har ligget lavt

De to delstatene er de eneste to som velger nye guvernører i år. Valgene er ventet å gi en pekepinn på hvilken retning velgerne beveger seg i forkant av mellomvalget i 2018, som vil bli en stor test for Trump og hans republikanske parti.

Obama offentliggjorde at han ville vende tilbake til politikken og delta på valgmøtet i oktober. Den tidligere presidenten har stort sett ligget lavt i terrenget etter at Donald Trump ble president. De få gangene han har brutt tausheten har vært i forbindelse med saker med nasjonal betydning, som innvandring, helsevesen og klimaendringer.

Les også: Obama med sleivspark til Trump

Trump med stikk mot Obama da han kunngjorde ny Cuba-politikk

– Obama advarte Trump mot Flynn-ansettelse