Sterk borteseier for tålmodig United

Manchester United kunne til slutt juble for 1-0-seier over Benfica i Lisboa onsdag.
 Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix
Manchester United kunne til slutt juble for 1-0-seier over Benfica i Lisboa onsdag. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En keepertabbe av Champions League-debutanten Mile Svilar banet vei for 1-0-seier til Manchester United over Benfica i mesterligaen onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgieren Svilar, som ble hentet fra Anderlecht i sommer, ble tidenes yngste spiller i mesterligaen da han entret gresset mot selveste United i en alder av 18 år og 52 dager.

Han skulle vise seg å spille en sentral rolle i kampen – på godt og vondt.

Tenåringen med den uortodokse stilen hadde imponert med publikumsvennlig spill og holdt nullen i 64 minutter. Så ble han hardt straffet for sin offensive stil. Marcus Rashford tok frispark fra venstresiden og slo en høy ball mot mål. Svilar rygget og tok ballen, men fikk den med seg inn i mål.

Først var det ikke lett å se om ballen hadde vært inne, men måldommeren besluttet at United hadde scoret.

Manchester United-manager Jose Mourinho innrømmet at de hadde en taktikk mot unggutten.

- Vi visste at han var god, men samtidig hadde vi en liten taktikk om å sette press på ham under faste situasjoner for å gjøre ham ukomfortabel. Vi sørget for å plassere en haug av spillere rundt ham på cornere, slik at det ble vanskeligere for ham å komme seg ut i feltet, sa Mourinho UEFAs hjemmesider.

Rashford-smell

Det skjedde etter nok en god defensiv kamp av José Mourinhos menn. Laget var tålmodig, slapp til få sjanser og fikk til slutt lønn for strevet.

Et lite skår i gleden var det at Rashford måtte ut med skade kvarteret før slutt. En frisk Anthony Martial kom inn og prøvde tidlig å overliste Svilar med et frekt skudd, men denne gangen var den unge belgieren med på notene.

- Jeg trodde det bare var krampe eller at han var sliten, men det er noe med kneet. Vi får håpe at det ikke er alvorlig, sa Mourinho om Rashfords skade.

Benfica hadde også sine muligheter i kampen, men klarte aldri å spille ut gjestene. Hjemmelaget avsluttet onsdagens kamp med ti mann etter at kaptein Luisão fikk sitt andre gule kort på overtid.

Etter tre kamper står portugiserne fortsatt uten poeng i mesterligaen, mens Manchester United har tre strake seirer.

- I denne kampen hadde vi full kontroll, og jeg var aldri redd for at vi skulle slippe inn mål, mente United-manager Jose Mourinho.

Ny Basel-seier

På annenplass i gruppe A ligger Mohamed Elyounoussi og Basel, som sikret en sterk borteseier over CSKA Moskva onsdag.

Taulant Xhaka sendte gjestene i føringen etter å ha driblet seg gjennom CSKA-forsvaret etter snaue halvtimen.

Like før slutt var Xhaka servitør da Dimitri Obertlin punkterte kampen med sitt 2-0-mål. Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Basel.

CSKA, som overrasket med 2-1-seier over Benfica på bortegress i første runde, står dermed stadig med tre poeng i mesterligaen.

Personvernpolicy