Menneskelige levninger funnet i krokodille i Australia

Skilt: Forbudt å svømme på grunn av krokodiller. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
Skilt: Forbudt å svømme på grunn av krokodiller. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Australia har funnet menneskelige levninger i en over fire meter lang krokodille, som trolig tilhører en eldre kvinne som forsvant forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klærne og gåstaven til den 79 år gamle bestemoren, samt menneskelige levninger, ble funnet ved en elv i Port Douglas i delstaten Queensland torsdag forrige uke. To dager tidligere hadde demenspasienten blitt meldt savnet fra et sykehjem to kilometer unna.

Politiet antok at kvinnen hadde vandret inn i skogen, blitt desorientert, mistet retningssansen og var blitt tatt av en krokodille.

Sammen med skogvoktere har politiet i flere dager lett etter dyret.

Tirsdag ble en 4,3 meter lang saltvannskrokodille funnet av skogvoktere i elven Mowbray, ikke langt fra der kvinnen forsvant. Inne i krokodillen fant de det som viste seg å være menneskelige levninger og personlige eiendeler.

I motsetning til haier er krokodiller territoriale, og ofte blir krokodiller som har drept mennesker fanget nært åstedet.

Saltvannskrokodiller, som vokser gjennom hele livet, kan bli opptil 70 år gamle og 7 meter lange. Krokodiller har vært en beskyttet art i Australia siden 1970-tallet, noe som har ført til en voldsom økning i populasjonen.

I Australia blir i gjennomsnitt to personer drept av krokodiller årlig. De siste dagene har diskusjonen rundt fredningen av krypdyret blitt gjenopptatt.