Meny

Abe nærmer seg rent flertall i kommende valg, viser måling

Japans statsminister Shinzo Abe og hans koalisjon ligger an til å få to tredels flertall i nasjonalforsamlingen i valget 22. oktober. Foto: Hironori Asakawa/Kyodo News via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe og hans koalisjon ligger an til å få to tredels flertall i nasjonalforsamlingen i valget 22. oktober. Foto: Hironori Asakawa/Kyodo News via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Statsminister Shinzo Abes regjerende koalisjon ligger an til å få to tredels flertall i det kommende valget, viser en ny meningsmåling.

Den samme målingen viser at det nye partiet grunnlagt av Tokyos populære guvernør Yuriko Koike synes å stampe i motbakke.

Abes liberaldemokratiske parti (LDP) og juniorpartner Komeito kan komme til å vinne 300 av de 465 plassene i nasjonalforsamlingen i valget 22. oktober. Målingen er utført av Kyodo News og næringslivsavisen Nikkei.

En av Japans største aviser, Yomiuri Shimbun, mener at LDP kan stable på beina et rent flertall alene uten støtte fra koalisjonspartneren.

Med to tredels flertall i nasjonalforsamlingen er det ventet at Abe vil få vedtatt en oppmyking av Japans strengt pasifistiske grunnlov. Statsministeren har flere ganger sagt at det må bli endringer i det USA-påtvungne regimet som bare tillater selvforsvarsstyrker.

Abe ønsker at Japan skal ha et moderne forsvar på linje med andre land i regionen.

(©NTB)

Populært