Meny

Kongo utsetter presidentvalget til neste år

Den demokratiske republikken Kongos president Joseph Kabila talte under FNs hovedforsamling i slutten av september. FN har bedt landet holde presidentvalg i løpet av året, noe valgkommisjonen sier er utsatt til begynnelsen av 2018. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den demokratiske republikken Kongos president Joseph Kabila talte under FNs hovedforsamling i slutten av september. FN har bedt landet holde presidentvalg i løpet av året, noe valgkommisjonen sier er utsatt til begynnelsen av 2018. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Presidentvalget i Kongo blir utsatt enda en gang til begynnelsen av neste år, ifølge landets valgkommisjon.

Kommisjonen bekreftet onsdag at presidentvalget ikke vil finne sted i slutten av 2017 som tidligere bestemt.

President Joseph Kabila avsluttet sin periode som landets president i desember, men fikk lov å bli sittende så lenge han kunne garanterte at det ville holdes et nytt valg.

Frankrikes FN-ambassadør François Delattre sa under Sikkerhetsrådets møte i New York at valget må skje på ordentlig vis.

– Sikkerhetsrådet forventer en rask offentliggjøring av valglistene og implementering av sikkerhetstiltak. Det er overensstemmelse på dette viktige punktet, sa Delattre. Sikkerhetsrådet ba om at presidentvalget gikk av stabelen i løpet av året, i henhold til avtalen mellom regjeringen og opposisjonen.

En kilde i kommisjonen sier til Ap at utsettelsen kan bli redusert om bruken av maskiner for stemmeavgivning og endring av valglovene godkjennes.

(©NTB)

Populært