Ajer får spesialoppfølging av Premier League-vinner 

Kristoffer Ajer mot tyskerne Felix Platte (9), Timo Baumgartl (5) og Maximillian Eggestein (13) under U-21 EM-kvalifisering fotball mellom Norge og Tyskland på Marienlyst stadion i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kristoffer Ajer mot tyskerne Felix Platte (9), Timo Baumgartl (5) og Maximillian Eggestein (13) under U-21 EM-kvalifisering fotball mellom Norge og Tyskland på Marienlyst stadion i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristoffer Ajer har fått begrenset med spilletid i Celtic denne sesongen, men viste at han har tatt store steg i U21-landslagets 3-1-seier mot Tyskland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske stoppertalentet har kun fått én seriekamp fra start for Celtic så langt denne sesongen, i tillegg til to kamper i mesterligakvalifiseringen, deriblant den ene kampen mot Rosenborg.

19-åringen innrømmer at Norges U21-landslag gir viktig kamptrening.

– Det er blitt begrenset med spilletid. Da er disse kampene ekstremt viktige for meg. Jeg trener vanvittig godt, og jeg føler at jeg tar steg hele tiden, så jeg er i veldig god form, forsikrer Ajer overfor NTB etter 3-1-seieren mot Tyskland.

Spesialtrening med Touré

Den tidligere Start-spilleren lar seg ikke stresse av den manglende spilletiden.

– Det er en situasjon hvor det er Champions League-lag, jeg er 19 år og jeg spiller midtstopper. Det er klart at spilletiden er begrenset. Jeg har spilt sju kamper allerede i Celtic, som har vært vanvittig bra for meg, og jeg kjenner at jeg tar steg hver eneste dag.

Tidligere Liverpool,- Arsenal, og Manchester City-spiller Kolo Touré la opp før denne sesongen, for å bli en del av støtteapparatet til Brendan Rodgers i Skottland. Ajer forteller at han trener med ivorianeren hver dag etter trening.

Ikke vurdert utlån

– Jeg kjenner at jeg tar steg med det støtteapparatet som jeg trener med, og med Kolo Touré, som jeg trener med hver eneste dag etter trening, så jeg er på en veldig god plass, og så kommer jeg hit og viser at utviklingen er god.

Forrige sesong tilbrakte Ajer på lån i skotske Kilmarnock. Han har ikke tenkt på om det venter et nytt utlån når overgangsvinduet åpner igjen.

– Det har vi ikke tatt stilling til. Vinduet kommer i januar, så vi skal ta en diskusjon da.

Personvernpolicy