Generalsekretær Mehtab Afsar: – Mitt engasjement er i IRN

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge lurer på hvorfor Kulturdepartementet mener de ikke tilfredsstiller kravet til statsstøtte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge lurer på hvorfor Kulturdepartementet mener de ikke tilfredsstiller kravet til statsstøtte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) lurer på hvorfor Kulturdepartementet mener de ikke tilfredsstiller kravet til statsstøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil vite konkret hva det er vi ikke leverer på. Vi har fokus på det samfunnsansvaret vi har som brobygger og dialogpartner, og det skal vi jobbe for å bli enda bedre på, sier Afsar i et intervju med Aftenposten.

Ytterligere fem organisasjoner forlater rådet etter at regjeringen kuttet statsstøtten. Noen av utbryterne vurderer å starte en ny muslimsk organisasjon.

– Flere av medlemmene har meldt seg ut av IRN på grunn av mistillit til deg som generalsekretær. Tar du selvkritikk for det?

– Det var en vikarierende påstand. Vi driver mye med dialogarbeid. I dialogarbeid er man av og til uenig, men vi må jobbe sammen for å utvikle oss videre, sier han.

– Er du villig til å trekke deg som generalsekretær hvis det er det som skal til for å redde organisasjonen?

– Mitt engasjement er i IRN. Det er organisasjonen som ansetter og har mandat til å si opp ansatte, også generalsekretæren. Jeg kan ikke heve meg over det, sier Afsar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen trekker fram kritikk fra organisasjonens medlemmer etter ansettelsen av den nikabkledte administrasjonskonsulenten Leyla Hasic i vår.

– De samme medlemmene var med på å ansette henne. Det er ingen tvil om at hun er kvalifisert for jobben. I henhold til norsk lov kan man ikke diskriminere, kvalifikasjon skal veie tyngst ved ansettelser. Vi driver med inkluderende arbeid, ikke diskriminering, sier generalsekretær Afsar.