Meny

Generalsekretær Mehtab Afsar: – Mitt engasjement er i IRN

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge lurer på hvorfor Kulturdepartementet mener de ikke tilfredsstiller kravet til statsstøtte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) lurer på hvorfor Kulturdepartementet mener de ikke tilfredsstiller kravet til statsstøtte.

– Vi vil vite konkret hva det er vi ikke leverer på. Vi har fokus på det samfunnsansvaret vi har som brobygger og dialogpartner, og det skal vi jobbe for å bli enda bedre på, sier Afsar i et intervju med Aftenposten.

Ytterligere fem organisasjoner forlater rådet etter at regjeringen kuttet statsstøtten. Noen av utbryterne vurderer å starte en ny muslimsk organisasjon.

– Flere av medlemmene har meldt seg ut av IRN på grunn av mistillit til deg som generalsekretær. Tar du selvkritikk for det?

– Det var en vikarierende påstand. Vi driver mye med dialogarbeid. I dialogarbeid er man av og til uenig, men vi må jobbe sammen for å utvikle oss videre, sier han.

– Er du villig til å trekke deg som generalsekretær hvis det er det som skal til for å redde organisasjonen?

– Mitt engasjement er i IRN. Det er organisasjonen som ansetter og har mandat til å si opp ansatte, også generalsekretæren. Jeg kan ikke heve meg over det, sier Afsar.

Avisen trekker fram kritikk fra organisasjonens medlemmer etter ansettelsen av den nikabkledte administrasjonskonsulenten Leyla Hasic i vår.

– De samme medlemmene var med på å ansette henne. Det er ingen tvil om at hun er kvalifisert for jobben. I henhold til norsk lov kan man ikke diskriminere, kvalifikasjon skal veie tyngst ved ansettelser. Vi driver med inkluderende arbeid, ikke diskriminering, sier generalsekretær Afsar.

(©NTB)

Populært