Avis: May hinter om Johnsons framtid

Helt siden det dårlige valgresultatet i juni, der de konservative mistet sitt flertall i Underhuset, har det vært spekulasjoner om at Theresa May kunne bli utfordret som leder. Foto: Yui Mok / PA via AP / NTB scanpix
Helt siden det dårlige valgresultatet i juni, der de konservative mistet sitt flertall i Underhuset, har det vært spekulasjoner om at Theresa May kunne bli utfordret som leder. Foto: Yui Mok / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May signaliserer at hun vurderer å nedgradere utenriksminister Boris Johnson, ifølge The Sunday Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsene kommer etter at hun har fått skarp kritikk fra sitt eget parti. Til avisen sier May at det aldri har vært hennes stil å vike unna en utfordring, og at hun ikke vil begynne med det nå. Sunday Times tolker det som et signal på at hun er klar for å få inn nye ministre i sin regjering og kvitte seg med dem som har gitt henne problemer.

– Jeg er statsministeren, og en del av min jobb er å sørge for å ha de beste folkene i min regjering for å få mest ut av talentet som fins i partiet, sa May.

Ifølge kilder i torypartiet skal May endre på regjeringskabalen etter EU-rådets møte 18. og 19. oktober.

Mays administrasjon ønsker ikke å kommentere artikkelen i The Sunday Times.

Helt siden det dårlige valgresultatet i juni, der de konservative mistet sitt flertall i Underhuset, har det vært spekulasjoner om at May kunne bli utfordret som leder.

Tidligere partitopp Grant Shapps i det konservative partiet vil kaste statsminister May. Han sa fredag til BBC at han har støtte av 30 av partiets parlamentsmedlemmer, inkludert fem av partiets tidligere ministre.

– Det landet trenger nå er stødig ledelse, og det er det jeg yter, med full støtte av min regjering, sa May til britisk presse fredag ettermiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært