Tyrkia ønsker normalisering med Tyskland

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu, her avbildet i FN i New York i forrige måned, mener det er på tide å normalisere forholdet mellom Tyrkia og Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu, her avbildet i FN i New York i forrige måned, mener det er på tide å normalisere forholdet mellom Tyrkia og Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier han ønsker å normalisere forholdet til Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det finnes ingen grunn til at det skal være problemer mellom Tyskland og Tyrkia. Hvis dere går ett steg i vår retning, går vi to steg i deres retning, sier Cavusoglu i et intervju med det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Utenriksministeren sier Tyrkia vil kunne samarbeide med tysk-tyrkiske Cem Ozdemir, som i det tyske valget er blitt valgt inn for De grønne i Forbundsdagen i Berlin. Det er ventet at Ozdemir kan få plass i en ny regjeringskoalisjon.

I forrige uke tok Tyrkias statsminister Binali Yildirim til orde for å starte «et nytt kapittel» med Berlin. Forholdet mellom Tyrkia og Tyskland må repareres, sa han.

Det bor rundt 3 millioner personer av tyrkisk opprinnelse i Tyskland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden