Flyktninghjelpen: Store behov blant sivile i Irak

Irakiske styrker tok torsdag over sentrum av byen Hawija fra IS. Flyktninghjelpen sier det er akutt behov for mat, vann og beskyttelse til folk i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ingen må bli tvunget til å returnere til de nylig gjenerobrede områdene. Det er avgjørende for Iraks framtid at de som vender hjem, gjør det frivillig, at de får nok informasjon, og at det skjer etter at områdene er trygge med grunnleggende infrastruktur på plass, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Irak, Heidi Diedrich.

Irakiske regjeringssoldater, politi og paramilitære styrker «frigjorde hele sentrum av Hawija og fortsetter frammarsjen», sa generalløytnant Abdel Amir Yarallah torsdag.

FN sa tirsdag at 12.500 personer har flyktet fra Hawija siden offensiven startet. FNs humanitære kontor anslår at så mange som 78.000 sivile er igjen i byen. Humanitære organisasjoner har gjort klar leirer og krisesentre som har kapasitet til 70.000 mennesker.

– Blant dem er eldre mennesker, nyfødte og barn som ikke vet hvor foreldrene er. Selv om myndighetene nå har erklært at kampene er over, har sivile fremdeles akutt behov for mat, vann, husly og beskyttelse, sier Dietrich.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært