Las Vegas-skytterens kjæreste: Kjente ikke til massakreplan

Las Vegas-skytterens kjæreste Marilou Danley sier via sin advokat at hun ikke kjente til massedrapsmannens planer om søndagens massakre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kjente Stephen Paddock som en snill, omsorgsfull og stille mann. Jeg elsket ham, og jeg håpet på en fredelig fremtid sammen med ham. Han sa aldri noe til meg, eller gjorde aldri noe som jeg var klar over, som kunne være en advarsel for at noe så forferdelig som dette skulle komme til å skje, sa Danleys advokat Matthew Lombard på vegne av henne.

62 år gamle Danley, som er australsk statsborger og født på Filippinene, har vært en viktig brikke i etterforskernes jobb med å finne Paddocks motiv for masseskytingen. Søndag ble 59 personer drept og 527 såret da Paddock avfyrte flere hundre skudd fra sitt hotellrom mot en utendørskonsert med 21.000 publikummere.

– Bekymret

I uttalelsen Lombard leste opp, kommer det også fram at hun fryktet at Paddock skulle gjøre det slutt med henne. Hun bekrefter også at hans overføring av 100.000 dollar var til henne.

– For over to uker siden sa Stephen til meg at han hadde funnet en billig billett til meg til Filippinene for å besøke familien min. Jeg gledet meg til å dra hjem for å se dem. Mens jeg var der, overførte han penger han sa var til meg for å kjøpe et hus.

– Jeg var takknemlig, men jeg var bekymret for at turen hjem og pengene til huset var en måte å slå opp med meg på. Det slo meg aldri at han planla å utføre vold mot noen, heter det i uttalelsen.

Samarbeider

Videre ble det opplyst at Danleys uttalelse har latt vente på seg fordi hun har samarbeidet med myndighetene. 62-åringen sier også at hun frivillig fløy til USA fordi FBI og politiet i Las Vegas ønsket å snakke med henne, og at hun var villig til det.

Politiet har så langt ikke funnet noe motiv bak masseskytingen der 59 personer ble drept og 527 såret. FBIs visedirektør Andrew McCabe sa onsdag at etterforskernes oppgave nå er å rekonstruere gjerningsmannens liv, inkludert oppførsel og handlingsmønster og aktivitetene til alle som har vært i kontakt med ham i dagene og ukene før skytingen fant sted.

McCabe mener at angrepet var både overraskende og uvanlig.

– Denne personen og dette angrepet har ikke etterlatt seg noen umiddelbare tilgjengelige kjennetegn som man forventer å finne etter slike masseskytinger, sa McCabe på en pressekonferanse i Boston.

Trump i byen

President Donald Trump var på plass i Las Vegas onsdag for å møte overlevende, politi og helsepersonell.

På vei fra flyplassen i byen kjørte Trumps bilkortesje forbi Mandalay Bay-hotellet der gjerningsmannen skjøt fra. Presidentens første stopp var ved University Medical Center. Der hadde han private samtaler med overlevende, deres familier, og ansatte.

– Jeg har møtt noen av de mest utrolige menneskene, sa Trump etter besøket på sykehuset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært