Spansk politi har omringet valglokale der katalansk leder skal stemme

Spansk politi aksjonerer mot valglokaler i Catalonia. Foto: AFP
Spansk politi aksjonerer mot valglokaler i Catalonia. Foto: AFP

Spansk opprørspoliti har omringet et valglokale der den katalanske regionslederen skal stemme, og det meldes om sammenstøt mellom velgere og opprørspoliti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag morgen klokka 9 åpnet flere valglokaler som skal brukes i forbindelse med den omstridte folkeavstemningen om katalansk uavhengighet. Men samtidig kom det melding om at spansk politi hadde begynt å aksjonere mot lokalene.

Ifølge det spanske innenriksdepartementet har politiet begynt å beslaglegge stemmeurner og valgsedler.

Like etter kom det melding om at spansk opprørspoliti har omringet et valglokale i byen Girona der den katalanske regionslederen er ventet å stemme. Politiet knuste vinduer for å komme seg inn i lokalet, og det meldes om sammenstøt med velgere.

Les også: Katalanske myndigheter sier at folkeavstemningen lar seg gjennomføre

Den spanske storavisen El Pais skriver at politi med skjold og annet opprørsutstyr også er utplassert på gatene i Barcelona og at de har begynt å aksjonere mot valglokaler i regionshovedstaden.

Lørdag ble over halvparten av de over 2.000 skolene som skulle vært brukt som valglokaler, stengt av spansk politi, men regionale katalanske myndigheter framholdt søndag morgen likevel at folkeavstemningen vil bli gjennomført.

Fordi mange valglokaler er stengt, kan velgerne avlegge stemme ved hvilket som helst lokale som er åpent, opplyste en talsmann.

Les også: Spania holder pusten før splittende folkeavstemning

Mange mennesker stilte seg tidlig søndag morgen i kø utenfor valglokalene. Like før åpningen ble det brakt stemmeurner til noen av lokalene, noe som førte til jubel blant de frammøtte. Mange velgere hadde barrikadert seg foran lokalene for å hindre at politiet slipper til.

Den spanske regjeringen har erklært at folkeavstemningen for ulovlig og har lovet å stanse den.

Les også:

Traktorer rullet inn i Barcelona før folkeavstemning i Catalonia

Stemmeurner har ankommet valglokaler i Catalonia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært