Politibilkortesje på vei mot valglokaler i Barcelona

Rundt 30 merkede og sivile politibiler samt en lastebil med politifolk forlot tidlig søndag morgen havneområdet i Barcelona. Her står en rekke av bilene i havna i byen natt til søndag før det kjørte av gårde. Foto: AP / Manu Fernandez / NTB scanpix
Rundt 30 merkede og sivile politibiler samt en lastebil med politifolk forlot tidlig søndag morgen havneområdet i Barcelona. Her står en rekke av bilene i havna i byen natt til søndag før det kjørte av gårde. Foto: AP / Manu Fernandez / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 30 merkede og sivile politibiler samt en lastebil med politifolk forlot tidlig søndag morgen havneområdet i Barcelona, sier et øyevitne til Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kortesjen kjørte av gårde samtidig som velgerne gjør seg klare til å avgi sin stemme i folkeavstemningen for et uavhengig Catalonia, melder nyhetsbyrået.

Tusenvis av politimenn er blitt sendt til den katalanske regionhovedstaden fra hele Spania for å hindre at folkeavstemningen finner sted.

Hundrevis av mennesker begynte å samle seg ved stemmelokalene i Catalonia grytidlig søndag morgen for å stemme, melder nyhetsbyrået AFP.

Både i Barcelona og Girona sa katalanerne at de hadde stilt opp før daggry for å beskytte stemmelokalene og forsvare sin rett til å stemme.

Avstemningen begynner klokka 9, men allerede i 5-tiden ble det meldt om køer utenfor valglokalene. Det er meldt at politiet har gitt folk beskjed om å forlate okkuperte lokaler innen klokka 6, men politiet har også fått beskjed om ikke å ty til vold for å hindre folk fra på stemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktivisten Augsti Gil sier at det ikke var noen stemmesedler eller stemmeurner i en av skolene i Barcelona der hundrevis av mennesker har tilbrakt natten for å sikre stemmelokalet.

Gil sier at de forventer at stemmematerialet ankommer før avstemningen begynner søndag morgen. Noe senere blir det meldt at stemmesedler og urner er i ferd med å bli lagt og satt ut i valglokalene. Spanske myndigheter har tidligere oppgitt at de blant annet har beslaglagt 10 millioner stemmesedler.