Flere angrepet med kniv i Oslo i natt

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet måtte rykke ut til tre knivstikkinger på bare to timer i Oslo natt til søndag. I tillegg bevæpnet de seg da en mann truet forbipasserende med kniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Janne Kroglund ved kriminalvakta i Oslo opplyser til NTB ved 8-tiden søndag at ingen av de i alt fire fornærmede i de tre knivepisodene er alvorlig skadd.

Samtidig opplyser hun at politiet har sluttet å søke aktivt etter gjerningspersoner ute i hovedstadens gater.

– Sakene vil bli etterforsket, men det er veldig lite å gå på om gjerningspersoner i alle tre saker sånn det er nå, sier Kroglund.

Hun legger til at politiet ikke har noen mistanke om at det er sammenheng mellom noen av de fire episodene.

Knivstukket i ryggen

Like før midnatt klokken 23.48 natt til søndag ble en mann i 40-årene knivstukket i Oslo gate i Gamlebyen. Ifølge VG ble han kjørt til sykehus etter å ha blitt stukket i ryggen.

Han betegnes ikke som alvorlig skadd.

– Vi har en patrulje på sykehuset som skal prøve å få snakket med ham. Så langt har vi lite opplysninger, sa operasjonsleder Christian Krohn Engseth i Oslo politidistrikt til NTB ved midnatt.

Les også: Trump angriper orkanrammet Puerto Rico-ordfører: – Dårlig lederskap!

To personer med kuttskader

Bare 16 minutter senere rykket de ut til en annen knivstikking ved Haarklous plass på Torshov.

– Vi rykket ut forholdsvis raskt til en leilighet med tre personer. To av disse hadde kuttskader. De får behandling av ambulanse på stedet og blir kjørt til legevakten, sa operasjonslederen.

Ifølge VG er en av de skadde i 20-årene og en er i slutten av tenårene. Politiet lette etter en mulig gjerningsmann som ble sett løpende fra stedet i retning Nordkapps gate og Sæveruds plass. Han ble beskrevet som mørk i huden og var iført en mørk jakke.

Les også: Spania holder pusten før splittende folkeavstemning

Knivstikking på Grønland

Politiet måtte igjen rykke ut etter melding om knivstikking klokken 1.04 natt til søndag, denne gang på Grønland.

– En person ble knivstukket ute i Christian Krohgs gate. Vedkommende ble stukket i skulderen og fikk en skikkelig flenge, men skaden er ikke livstruende, sa operasjonslederen til NTB klokken 1.20.

Politiet opplyste så på Twitter at fornærmede i tillegg muligens var stukket i en lunge. Personen ble kjørt til sykehus, men betegnes ikke som alvorlig skadd.

Sju personer ble sett løpende fra stedet. De ble beskrevet som mørke i huden og i slutten av tenårene. Gjerningspersonene var kledd i mørke og grå klær.

Les også: Superjumbo måtte nødlande da motordeksel falt av over Atlanteren

Truet forbipasserende med kniv

Den første av alle voldsepisoden med kniv i Oslo rundt midnatt gjaldt en mann i 40-årene som truet forbipasserende med stikkvåpenet i Lensmann Hiorths allé på Ensjø. Bevæpnet politi pågrep mannen.

– Vi fikk inn flere meldinger om en person som viftet og slo rundt seg med en kniv og som var aggressiv mot forbipasserende. Vi hadde en patrulje ikke langt unna, og da patruljen ankom oppfattet de ham som såpass truende at de trakk våpen, opplyste Engseth ved midnatt.

Mannen etterkom ikke pålegget fra politiet, men de fikk til slutt kontroll på ham.

– Vi fikk blant annet melding om at han holdt en kniv opp mot halsen på en tilfeldig forbipasserende, sa Engseth.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært