Red Sox ble siste avdelingsvinner

Boston Red Sox-kaster David Price jubler etter en viktig strikeout i seieren mot Houston Astros som gjorde Boston til avdelingsvinner. Foto: Michael Dwyer, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Boston Red Sox slo Houston Astros 6-3 lørdag og knep den sjette og siste avdelingstittelen i Major League baseball dagen før grunnserien avsluttes.

Red Sox ble hardt presset av erkerivalen New York Yankees den siste uken, men tok den ene seieren som manglet og kan søndag spare sin stjernekaster Chris Sale til første sluttspillkamp mot Astros torsdag.

Red Sox var i trøbbel i 7. omgang, men den skadeplagede kasteren David Price kom inn og fikk en avgjørende strikeout på George Springer da gjestene hadde spillere på alle baser. Deretter forsvarte Boston sin ledelse greit.

– Dette føles flott. Det har vært en lang og tøff sesong, men det er lang vei igjen å gå før vi kan feire, sa Boston-kaster Craig Kimbrel, som avsluttet kampen med en ny strikeout på Springer i 9. omgang.

Tidligere har Cleveland Indians og Houston Astros sikret avdelingstitler i American League, mens Los Angeles Dodgers, Washington Nationals og Chicago Cubs er mestere i National League.

Dodgers, Indians og Astros har alle vunnet minst 100 kamper. Det er bare sjette gang i MLB-historien at tre lag har greid tresifret antall seirer.

New York Yankees og Minnesota Twins møtes i en wildcardkamp om retten til å møte Indians i sluttspillets kvartfinale, mens Arizona Diamondbacks møter Colorado Rockies i wildcardkampen i National League. Vinneren møter Dodgers i kvartfinale.

Rockies ble siste lag som løste sluttspillbillett. Det skjedde da Milwaukee Brewers natt til søndag norsk tid mistet en 6-0-ledelse og tapte 6-7 for St. Louis Cardinals.

Første runde i sluttspillet avgjøres i best av fem kamper.