Dødsulykken i Troms: Bilen med de omkomne kom over i motsatt kjørefelt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvænangen kommune er i sorg etter ulykken i Storfjord i Troms søndag, som krevde tre liv. Politiet etterforsker ulykken for å finne årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen viser at bilen med de nå omkomne havnet i motsatt kjørefelt, sier politiadvokat i Troms politidistrikt, Mari Marstrander, til NTB.

Utover det er hendelsesforløpet fremdeles uklart.

Politiadvokaten opplyser at det er begjært obduksjon av bilføreren, samt undersøkelse av bilen. I tillegg skal politiet avhøre vitner og følge opp fornærmede og pårørende.

Lokalsamfunnet i sorg

Det var en mann og en kvinne i 60-årene og en kvinne i 80-årene som omkom i frontkollisjonen, som ble meldt inn rett etter klokken 15 søndag. Alle tre var fra Kvænangen kommune.

– Det er tre umistelige innbyggere som er borte, sier ordfører i Kvænangen kommune, Eirik Losnegaard Mevik, til NTB.

Han sier lokalsamfunnet reagerer på hendelsen med stor sorg.

Det vil sannsynligvis avholdes minnemarkering i kommunen etter en avklaring med de rammede familiene, ifølge ordføreren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken er den verste som har skjedd i Troms på fem år.

Fire til sykehus med mindre skader

En trafikketterforsker fra politistasjonen i Tromsø arbeidet søndag kveld sammen med en person fra ulykkesanalysegruppa i Statens vegvesen på ulykkesstedet 8 kilometer nord for Hatteng, skriver Nordlys.

– Vi har samlet dokumentasjon og begynt å danne oss et bilde av hva som har skjedd, fortalte politiets innsatsleder Stig Rasmussen til avisen.

Fire andre ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø med luftambulanse. De ble ikke alvorlig skadd, men ble liggende til observasjon på sykehuset over natta.