Tåregass-trøbbel for Elabdellaoui og Olympiakos

Omar Elabdellaoui og Olympiakos tapte søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kampen mellom Omar Elabdellaouis Olympiakos og AEK Aten måtte avbrytes i 15 minutter søndag som følge av politiets bruk av tåregass.

Storkampen i gresk fotball ble nærmest som vanlig gjenstand for uroligheter blant tilskuerne. Etter 70 minutters spill måtte kampen midlertidig avbrytes fordi spillerne slet med pusteproblemer som følge av politiets bruk av tåregass utenfor arenaen.

Tåregassen ble benyttet for å kontrollere en gruppe AEK-tilhengere.

Sportslig sett så kampen lenge ut til å bli en hyggelig opplevelse for Omar Elabdellaoui og lagkameratene i Olympiakos. Tyske Marko Marin og Vadis Odjidja-Ofoe sendte gjestene foran med 2-0, men den siste halvtimen slo AEK kraftig tilbake.

To scoringer av Lazaros Christodoupoulos skapte balanse i regnskapet, blant dem et fenomenalt frispark fra 35 meter, og minuttet før full tid avgjorde Petros Mantalos kampen i hjemmelagets favør.

Seks minutter tidligere hadde Olympiakos-trener Besnik Hasi blitt sendt på tribunen for kraftige protester mot dommeren.

Søndagens resultat betyr at AEK i øyeblikket topper den greske superligaen. To poeng skiller ned til PAOK og Panionios på plassene bak.

Olympiakos følger på fjerdeplass. Omar Elabdellaouis lag har fire poeng opp til teten.

Den norske landslagsprofilen spilte hele søndagens kamp.