Forsinkelser i tog- og T-banetrafikken i Oslo

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Problemer med skiltingen på togsettene vil føre til forsinkelser på opptil 20 minutter på enkelte avganger i Oslo, melder Sporveien. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har problemer med skiltingen på alle togsettene våre etter oppdatering i natt, skriver Sporveien på Twitter mandag morgen. De opplyser om at togførerne vil annonsere destinasjonene.

Ruter håper å få kjørt inn forsinkelsene innen klokken 7, sier pressevakt Gro Janborg i Ruter til NTB.

– Men vi oppfordrer folk til å være oppmerksom på informasjonen fra togførerne, sier Janborg.

Hun legger til at skiltene på T-banene blir forsøkt rettet opp når de ankommer endestasjonen.

Det er også problemer i togtrafikken mandag morgen. Gjøvikbanen mellom Grefsen og Oslo S ble sperret etter at et tog kjørte på en gassflaske som lå i sporet ved Tøyen. Politiet opplyste at de måtte skyte hull i flasken. Strekningen er igjen åpnet for trafikk, men noen det vil være noen forsinkelser, melder Bane Nor.

– Toget som kjørte på den 20-kilos gassflasken var et tog på vei til å settes inn i trafikk, så det var ingen passasjerer om bord. Men vi ser svært alvorlig på en slik hendelse, sier medievakt Kjell Bakken i Bane Nor til NTB.

I tillegg fører en signalfeil til forsinkelser på Dovrebanen mellom Tangen og Eidsvoll, ifølge VG. Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det tar.

Personvernpolicy