Normal trafikk på Østfoldbanen – fortsatt stengt mot Lillestrøm

Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En jordfeil førte lørdag til stans av all togtrafikk på Oslo S. Søndag morgen var det normal trafikk på Østfoldbanen, men fortsatt stans østover mot Lillestrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mot Lillestrøm vil det fortsatt være stengt utover formiddagen, men vi håper på en løsning innen klokken 11, sier medievakt Kjell Bakken i Bane Nor til NTB søndag morgen.

Østfoldbanen ble åpnet igjen etter problemene, men reisende advares om forsinkelser mellom Oslo S og Ski på grunn av redusert sporkapasitet.

Stansen på strekningen mellom Oslo S og Lillestrøm/Kolbotn skyldes at det kom høyspent strøm inn i signalmastene på Brynsbakken. Bakken sier de ikke vet om det kan settes i sammenheng med jordfeilen på Oslo S lørdag kveld. Feilen gjør det umulig å gi togene grønt lys, men det er håp om at problemene vil være løst innen klokken 11.

Jordfeilen på Oslo S skyldes at en brannalarm ble utløst og førte til kortslutning og store ødeleggelser i sentralstasjonens signalanlegg lørdag.

Vestover går trafikken som normalt søndag, men for reisende østover i retning Lillestrøm må man søndag morgen og formiddag belage seg på alternativ transport.