Trump: Obama burde ha gjort noe med «rakettmannen» for lenge siden

Video: Her langer Trump ut mot Barack Obama og Kim Jong-un.
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump refererer nok en gang til Nord-Koreas leder som «rakettmannen» og sier Barack Obama burde ha gjort noe med ham for lenge siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan ikke ha galninger på frifot som driver og skyter raketter i hytt og vær, sa Trump på et folkemøte i Alabama fredag, og refererte til Kim Jong-un.

Presidenten mener sin forgjenger Barack Obama og tidligere utenriksminister Hillary Clinton burde ha gjort noe med den nordkoreanske lederen for lenge siden.

I sin første tale i FNs hovedforsamling tirsdag truet han med «fullstendig utslettelse» av Nord-Korea, og kalte Kim «rakettmannen» og sa den nordkoreanske lederen har lagt ut på et «selvmordsoppdrag».

Kim svarte med å beskrive USAs president som en «sinnsforvirret, senil gamling» som er «uegnet til å styre et land». Han understreket at Trump kommer til å måtte betale en høy pris for sine trusler.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov refererte fredag til situasjonen som en «barnehagekamp mellom barn der ingen klarer å stanse dem».

Les også:

Kina følger FN og begrenser oljeeksport til Nord-Korea

Nord-Korea sammenligner Trumps tale med bjeffelyder

Svenskene tilbyr å hjelpe USA med Nord-Korea

Nord-Korea: Vil ikke stoppe tross sanksjoner

Nord-Korea lover opptrapping etter FN-sanksjone