Bondevik: – Bortkastet å spekulere i regjering med Frp

KrFs partileder Knut Arild Hareide (t.v.), vil gjerne i regjering med Erna Solberg (H, i midten), men ikke med Frp. Tidligere leder Kjell Magne Bondevik (t.h.) mener det er riktig av dagens partiledelse å holde fast på valgløftet. Her er alle tre fotografert under Bondeviks 70-årsfeiring nylig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KrFs partileder Knut Arild Hareide (t.v.), vil gjerne i regjering med Erna Solberg (H, i midten), men ikke med Frp. Tidligere leder Kjell Magne Bondevik (t.h.) mener det er riktig av dagens partiledelse å holde fast på valgløftet. Her er alle tre fotografert under Bondeviks 70-årsfeiring nylig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som å be KrF om å bryte det åttende bud, sier tidligere partileder Kjell Magne Bondevik om spekulasjonene om regjeringssamarbeid med Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan hende at det kostet KrF noen velgere å gå til valg på en blå-gul-grønn regjering og samtidig ikke inngå en ny samarbeidsavtale, men Hareide var i hvert fall eksemplarisk klar i sin tale. Å bryte det løftet vil frata KrF all troverdighet, sier Bondevik til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

KrF-leder Knut Arild Hareide sa fredag at det er uaktuelt å regjere sammen med Frp nå. Spørsmålet om andre samarbeidsformer overlater Bondevik til partiledelsen. Men han mener partiet kan tjene på å bruke posisjonen det nå har fått på Stortinget.

– Det åpner seg muligheter for å bygge opp partiet igjen. Stortingsgruppen som KrF har nå, er avgjørende for hvor flertallet havner. Regjeringen er avhengig av KrF for å få gjennomslag for sin politikk, og i en mer fristilt posisjon på Stortinget, er sjansene gode for økt oppslutning, sier han.

Bondevik var partileder fra 1983–1995 og var statsminister i to runder mellom 1997 og 2005.