Lavrov: Kim og Trump oppfører seg som barnehageunger

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov oppfordrer Trump og Kim til å roe seg ned. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov oppfordrer Trump og Kim til å roe seg ned. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Retorikken mellom Donald Trump og Kim Jong-un beskrives som en «slåsskamp mellom barnehageunger» av Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må roe ned sinnataggene og få dem til å innse at vi trenger en pause. Vi trenger kontaktpunkter, sa Lavrov på en pressekonferanse i FN-bygget i New York fredag.

Lavrovs beskrivelse av Trump og Kim henger sammen med at Trump tirsdag, i sin første tale noensinne til FN, truet med «fullstendig utslettelse» av Nord-Korea. Han kalte Kim «rakettmannen» og sa den nordkoreanske lederen har lagt ut på et «selvmordsoppdrag».

Torsdag beskrev Kim USAs president som en «sinnsforvirret, senil gamling» som er «uegnet til å styre et land». Trump kommer til å måtte betale en høy pris for sine trusler, sa Kim.

– Kim skal testes som aldri før, svarte Trump fredag.

Lavrov sier Russland i samarbeid med andre land nå «forsøker å danne grunnlag for en saklig tilnærming til saken, for å hindre det han kaller en «barnehagekamp mellom barn der ingen klarer å stanse dem».

Russland og Kina har i fellesskap foreslått nye samtaler med Nord-Korea basert på to betingelser – der Pyongyang fryser sine atomprøvesprengninger og rakettester i bytte mot at USA og Sør-Korea innstiller sine militærøvelser. USA har avvist forslaget og kaller det en «fornærmelse».

– Land som nekter å delta i dialog oppfyller ikke Sikkerhetsrådets resolusjoner som tar til orde for en fredelig løsning på krisen, sa Lavrov fredag, uten å nevne USA ved navn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden