Klagestorm mot Nav: – Svært urovekkende

Hovedkontoret til Nav i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Hovedkontoret til Nav i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt i år har det kommet dobbelt så mange klager på servicen hos Nav som i 2015. – Må gjøre mer for mindre, svarer Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2015 mottok Nav 5.196 serviceklager. I 2016 steg tallet til 7.035. Ved utgangen av august i år var det kommet inn 9.630 klager. Fortsetter klagene å komme i samme tempo, vil Nav ende opp med omkring 13.000 klager i 2017, skriver Klassekampen.

Les også: Nav: 687.000 årsverk gikk tapt i 2016 på grunn av sykdom og ledighet

Etterlyste kriminelle får støtte av Nav

– Går i klin gæren retning

– Dette er svært urovekkende. Mye tyder på at endringene i Nav går i klin gæren retning, sier Arne Lein, forbundsleder i Norges Handikapforbund, som også er representant i Navs sentrale brukerråd.

Navs gjennomgang av klagene viser at 40 prosent dreier seg om saksbehandlingstid, og 36 prosent handler om veiledning. Resten er fordelt på tilgjengelighet og Nav-ansattes oppførsel.

Les også: Skjerpede Nav-krav kan gi milliardsparing

Nav-direktør: – Leit

– Det er leit at klageantallet øker, men vi setter pris på at brukerne melder fra til oss hvis de ikke er fornøyd. Dette er kunnskap vi bruker til å forbedre oss, sier Kjell Hugvik, tjenestedirektør i Nav, til avisen.

Nav skriver på sine hjemmesider at de «må gjøre mer for mindre gjennom digitalisering, fornying og tøffere prioriteringer for å kunne møte veksten i antall brukere i årene framover».

Les også: Skattetabbe rammet 140.000 uføre

– Nav bommer ganske kraftig