Knivstukket 16-åring i Lier avhøres i dag

Kriminalteknikere på stedet der en 16 år gammel jente ble knivstukket flere ganger i overkroppen ved St. Hallvard videregående skole i Lier. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix
Kriminalteknikere på stedet der en 16 år gammel jente ble knivstukket flere ganger i overkroppen ved St. Hallvard videregående skole i Lier. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 16 år gamle jenta som ble knivstukket på skolen 4. september i Lier i Buskerud, blir avhørt fra sykesenga i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På grunn av livstruende skader har det ikke vært mulig å avhøre jenta før nå, sier bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.

– Legene på sykehuset har gitt klarsignal til et avhør. Jeg har fortalt henne hva som kommer til å skje og skal selv være til stede slik hun har ønsket, legger han til.

Knivangrepet skjedde i en korridor inne på St. Hallvard videregåendeskole i Lier i Buskerud. Både lærere og mange av den 16 år gamle jentas medelever var vitne til at en 19-åring overfalt og knivstakk henne flere ganger i overkroppen.

19-åringen er siktet for drapsforsøk og erkjenner de faktiske forholdene, men nekter straffskyld. Ifølge forsvareren Martin Smith er den unge mannen fortvilet over det som skjedde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden