Knivstukket 16-åring i Lier avhøres i dag

Kriminalteknikere på stedet der en 16 år gammel jente ble knivstukket flere ganger i overkroppen ved St. Hallvard videregående skole i Lier. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix
Kriminalteknikere på stedet der en 16 år gammel jente ble knivstukket flere ganger i overkroppen ved St. Hallvard videregående skole i Lier. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 16 år gamle jenta som ble knivstukket på skolen 4. september i Lier i Buskerud, blir avhørt fra sykesenga i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På grunn av livstruende skader har det ikke vært mulig å avhøre jenta før nå, sier bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.

– Legene på sykehuset har gitt klarsignal til et avhør. Jeg har fortalt henne hva som kommer til å skje og skal selv være til stede slik hun har ønsket, legger han til.

Knivangrepet skjedde i en korridor inne på St. Hallvard videregåendeskole i Lier i Buskerud. Både lærere og mange av den 16 år gamle jentas medelever var vitne til at en 19-åring overfalt og knivstakk henne flere ganger i overkroppen.

19-åringen er siktet for drapsforsøk og erkjenner de faktiske forholdene, men nekter straffskyld. Ifølge forsvareren Martin Smith er den unge mannen fortvilet over det som skjedde.