Rapport: Flere terrorangrep i Storbritannia knyttes til nettpropaganda

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannia har flest visninger av jihadistisk propaganda på nett i Europa, ifølge en ny rapport. Propagandaen knyttes til flere av angrepene i landet i år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I hvert av tilfellene har radikalisering på nett vært en faktor som har ført til at gjerningspersonene har begått voldelige handlinger, heter det i rapporten « NewNetwar » fra tenketanken Policy Exchange.

Rapporten er basert på en studie som har sett på hvilken trussel ekstremisme på nett utgjør. Spesielt har de sett på sunnimuslimske jihadistgrupper.

– Som samfunn sliter vi med å forstå omfanget av denne utfordringen og finne gode måter å håndtere det på, heter det videre.

På verdensbasis ligger Storbritannia på femteplass når det kommer til visninger av jihadistisk propaganda. Øverst ligger Tyrkia, USA, Saudi-Arabia og Irak.

– Dette er et stort problem for Storbritannias nasjonale sikkerhet. Det er fare for at blodet og pengene vi investerer i å bekjempe IS i Irak og Syria ikke vil føre til noe mer enn en symbolsk seier, med mindre vi klarer å slå ned på den virtuelle trusselen.

Tidligere CIA-direktør David Petraeus sier kampen mot IS er i ferd med å utvikle seg til et helt nytt krigsdomene.

– Bomben som gikk av på T-banen i London forrige fredag, og som ble laget ved å følge instrukser tilgjengelig på nett, viser nok en gang den tilstedeværende trusselen, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden