EU lover fornyet innsats mot nettangrep

Store nettangrep blir mer og mer vanlig. Nå svarer EU-kommisjonen med løfter om et styrket europeisk byrå for nettsikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye byrået skal bli en utvidelse av ENISA, det eksisterende europeiske byrået for nettsikkerhet.

– Jeg mener vi må innse at vi er sterkere når vi samarbeider. Derfor ønsker vi et sterkere byrå for nettsikkerhet. Det skal få et nytt mandat og 50 prosent flere ansatte, sier EU-kommisjonens nye digitaliseringskommissær Mariya Gabriel.

EU-kommisjonens foreslår at blant annet det skal holdes årlige europeiske nettsikkerhetsøvelser, og at det skal opprettes nye sentre som sikrer at kunnskap og informasjon om trusler flyter bedre mellom landene som deltar.

Norge er i dag tilknyttet ENISA, som ligger på Kypros.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden