Fire barn drept av opprørsild i Jemens tredje største by

Et granatangrep har tatt livet av fire barn i et boligområde i byen Taez sør i Jemen, opplyser en lokal tjenestemann. Opprørere anklages for å stå bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen er stort sett kontrollert av den saudistøttede regjeringen, mens houthi-opprørere kontrollerer store omkringliggende områder. Det har gjort byen svært utsatt under den pågående krigen, som har vart siden 2015.

Granatangrepet mandag kveld traff et av de eldste boligkvarterene i byen. Fire gutter i alderen 7 til 15 år ble drept, ifølge tjenestemannen.

Så sent som fredag ble tre barn drept i et lignende angrep. To av dem spilte fotball da granateksplosjonen rammet dem.

Saudi-ledede luftangrep har også tatt livet av mange barn. Så sent som lørdag ble fire barn drept i et slikt angrep som til sammen tok livet av tolv sivile.

Menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch mener det er beklagelig at FNs menneskerettsråd ennå ikke har satt i gang en internasjonal granskning av overgrep begått av både houthi-opprørere og regjeringssiden under krigen.

Over 8.000 mennesker er drept siden den saudiledede koalisjonen involverte seg i konflikten i mars 2015. Blant dem er minst 1.500 barn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden