Pistorius-saken kan bli anket likevel

Oscar Pistorius avbildet under OL i London i 2012. Drapssaken mot den tidligere friidrettsstjernen kan bli anket til sørafrikansk høyesterett. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB scanpix
Oscar Pistorius avbildet under OL i London i 2012. Drapssaken mot den tidligere friidrettsstjernen kan bli anket til sørafrikansk høyesterett. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sør-Afrikas påtalemyndighet får en ny sjanse til å argumentere for en anke av drapsdommen mot Oscar Pistorius. Dermed risikerer idrettskjendisen lengre straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den paralympiske idrettsutøveren Pistorius, kjent som «Blade Runner», ble i fjor dømt til seks års for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp.

Det er ingen hemmelighet at påtalemyndigheten mente straffen var altfor mild, men sørafrikansk høyesterett besluttet i august i fjor at den ikke ville vurdere en anke i saken. Nå ser det derimot ut til at en anke kan bli aktuell likevel.

Tirsdag opplyser nemlig påtalemyndigheten at den har fått tillatelse til å framføre sine argumenter for en anke til landets høyesterett. Det vil skje 3. november. Deretter skal høyesterett gjøre en ny vurdering av om den vil godta en ankesak.

– Vi mener klart at dommen er sjokkerende mild, sier Luvuyo Mfaku, talsmann for påtalemyndigheten. Aktoratet ba opprinnelig om 15 års fengsel for Pistorius.

Pistorius ble pågrepet 14. februar 2013 da kjæresten Steenkamp ble funnet drept på badet i boligen hans i Pretoria. Pistorius skjøt henne gjennom en lukket baderomsdør og har hele tiden hevdet at han handlet i selvforsvar fordi han trodde en innbruddstyv befant seg på badet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden