Thailandske blåbærplukkere pågrepet og utvist fra landet

Kvinnen som bærplukkerne jobbet for, er anmeldt. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kvinnen som bærplukkerne jobbet for, er anmeldt. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sju thailandske skogsbærplukkere ble onsdag pågrepet i Hedmark. De manglet alle arbeidstillatelse og er utvist fra landet. Samtidig er arbeidsgiveren anmeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser til NRK at bærplukkerne bodde under kummerlige forhold uten arbeidskontrakt eller lønn. De jobbet for en thailandsk kvinne som nå er anmeldt.

– Det som gjør saken så alvorlig er at disse sju har blitt rekruttert av en kvinne med oppholdsrett som har skodd seg på dem uten å ha gitt dem arbeidskontrakt og samtidig unndratt seg skatteforpliktelser og fått svart inntekt fra disse, sier seksjonsleder Silja Strømme i utlendingsenheten hos politiet i Innlandet.

Bærplukkerne skal ha vært i landet siden juli.

– De bodde under svært dårlige forhold i campingvogn, og vi kan ikke se at de har mottatt lønn eller andre sosiale ytelser. Så vedkommende som har rekruttert dem, har overtrådt utlendingslovens bestemmelser om ulovlig arbeidskraft og utnyttet mennesker i en sårbar situasjon, sier Strømme til NRK.

Ifølge seksjonslederen har kvinnen erkjent forholdet. Politiet kjenner ikke til om bær har blitt solgt svart eller eventuelt omfang av dette.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden