To av sju Venstre-ordførere vil ikke ha regjering med Frp

Venstres sju ordførere er splittet i synet på å danne regjering med Fremskrittspartiet. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande og statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Venstres sju ordførere er splittet i synet på å danne regjering med Fremskrittspartiet. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande og statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstres sju ordførere er splittet i synet på å danne regjering med Fremskrittspartiet. Tre er for, to er mot og de to siste er avventende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eid-ordfører Alfred Bjørlo har tatt til orde for at partiet bør gå inn i en Høyre/Frp-regjering. To Venstre-ordførere støtter ham i det, skriver Aftenposten. To ordførere er uenig, mens de to siste ikke ønsker å tone et tydelig flagg, melder avisen.

Nestlederen i Buskerud Venstre, Helge Stiksrud, har uttalt at han forlater partiet om det blir regjeringssamarbeid med Frp.

– Jeg ser at noen kan mene det, for vi har veldig mange i Venstre som er sterkt imot samarbeid med Frp, som har vært tydelige på det hele tiden og ville ha det med i landsmøtevedtaket. Men det var ikke det landsmøtet stemte for, sier Venstre-ordfører i Vanylven Lena Landsverk.

Ordfører i Vestre Slidre Eivind Brenna mener også partiet bør søke å gå i regjering.

Ordføreren i Bø Olav Kasland og ordføreren i Granvin Ingebjørg Winjum mener derimot det er vanskelig å skulle gå i regjering med Frp.

Gunhild Berge Stang i Fjaler vil avvente resultatet av forhandlingene før hun konkluderer. Hun har med seg Runar Bålsrud i Hurdal på gjerdet.