Orkanen Maria på vei mot herjede karibiske øyer

Orkanen Irma, som var en av de sterkeste noensinne registrert i Atlanterhavet, etterlot seg store ødeleggelser i karibiske øystater, som her på Antigua og Barbuda. Nå er en ny orkan på vei. Foto: Johnny Jno-Baptiste / AP / NTB scanpix
Orkanen Irma, som var en av de sterkeste noensinne registrert i Atlanterhavet, etterlot seg store ødeleggelser i karibiske øystater, som her på Antigua og Barbuda. Nå er en ny orkan på vei. Foto: Johnny Jno-Baptiste / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tropiske stormen Maria er blitt oppgradert til orkan. Den beveger seg mot noen av de karibiske øyene som nylig ble rammet av orkanen Irma. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Orkanen har en styrke på 33 meter per sekund og befinner seg om lag 200 kilometer nordøst for Barbados. Det er ventet at orkanen vil treffe Leewardøyene tirsdag.

Ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC) vil Maria styrke seg til i hvert fall å bli en kategori 3-orkan, og prognosene viser at den deretter vil bevege seg mot Puerto Rico, Den dominikanske republikk og Haiti.

Det er utstedt orkanvarsel på flere øyer i Karibia, deriblant Barbados, St. Lucia, St. Martin og Antigua og Barbuda.

Utenfor stillehavskysten av Mexico er stormen Norma på vei mot Los Cabos-området, lengst sør i regionen Baja California, med en styrke på 27 meter per sekund.