Ordførere demonstrerte til støtte for folkeavstemning i Catalonia 

Flere hundre ordførere i Catalonia demonstrerte i Barcelona lørdag til støtte for den planlagte folkeavstemningen om selvstendighet. Foto: AP / NTB scanpix
Flere hundre ordførere i Catalonia demonstrerte i Barcelona lørdag til støtte for den planlagte folkeavstemningen om selvstendighet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre katalanske ordførere demonstrerte i Barcelona lørdag til støtte for den planlagte folkeavstemningen om selvstendighet for Catalonia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er her for å gi uttrykk for vår solidaritet med alle ordførere som bare gir uttrykk for det folket vil, som er å stemme, sa Barcelonas ordfører Ada Colau da hun holdt appell.

– Vi er her for å understreke alt vi har felles, som flertallets engasjement for retten til å bestemme gjennom en folkeavstemning, fortsatte hun.

Regionalmyndighetene i Catalonia har vedtatt at det skal holdes folkeavstemning om selvstendighet 1. oktober.

Men de spanske sentralmyndighetene har gitt krystallklar beskjed om at det kan katalanerne bare glemme.

– Jeg sier det med like mye ro som besluttsomhet. Det kommer ikke til å bli noen folkeavstemning, sa statsminister Mariano Rajoy fredag.

Til tross for motstanden fra myndighetene i Madrid, har tusenvis av katalanere demonstrert flere ganger den siste tiden til støtte for selvstendighet for regionen og for at det må holdes folkeavstemning om spørsmålet.

Den spanske grunnlovsdomstolen har erklært den planlagte folkeavstemningen for ulovlig, og alle ordførere i Catalonia som legger til rette for at det kan holdes folkeavstemning ved for eksempel å stille valglokaler til rådighet, risikerer å bli straffeforfulgt.