U2 avlyser konsert etter opptøyer i St. Louis

Hundrevis av demonstranter protesterte fredag i St. Louis mot at en politimann ble frikjent for drap på en svart mann. Urolighetene førte til at bandet U2 valgte å avlyse sin konsert i byen lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Hundrevis av demonstranter protesterte fredag i St. Louis mot at en politimann ble frikjent for drap på en svart mann. Urolighetene førte til at bandet U2 valgte å avlyse sin konsert i byen lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

U2 har avlyst sin konsert i St. Louis i USA på grunn av de voldelige opptøyene som oppsto der etter at en politimann ble frikjent for drap på en svart mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en kunngjøring på bandets hjemmeside bekrefter arrangøren Live Nation og U2 selv at den planlagte konserten som bandet skulle ha i St. Louis lørdag kveld, er avlyst.

Bandet skriver at de har fått beskjed om at politiet i St. Louis ikke har mulighet til å skjøtte sikkerheten på en forsvarlig måte.

– På bakgrunn av denne informasjonen kan vi ikke med god samvittighet risikere sikkerheten til våre fans ved å gjennomføre kveldens konsert, står det blant annet i kunngjøringen.

Opptøyene i St. Louis begynte fredag kveld etter at en politimann som var siktet for overlagt drap på en svart mann, ble frikjent. Hundrevis av rasende mennesker protesterte mot frifinnelsen, og politiet tok til slutt i bruk tåregass for å spre demonstrantene.