Åtteåring tok mesterligapoeng

Leipzig, her ved den tyske landslagsspissen Timo Werner, spilte 1-1 mot Monaco i mesterligaen onsdag. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Åtte år etter at klubben ble stiftet spilte Leipzig onsdag sin første mesterligakamp og sikret seg ett poeng med 1-1 mot Monaco.

Klubben som med Red Bull-konsernet i ryggen har slått seg opp fra ingenting til sølvvinner i forrige sesongs Bundesliga tok også ledelsen mot klubben som i vår spilte semifinale i mesterligaen.

Emil Forsberg fikk æren av å score Leipzigs aller første mesterligamål da han brøt gjennom og scoret ved Diego Benaglios nærmeste stolpe i det 33. minutt.

– Å ha scoret Leipzigs aller første mesterligamål er veldig spesielt. Det gjør meg stolt, sa Forsberg via klubbens Twitter-konto.

Ledelsen varte ikke lenge. Youri Tielemans utlignet nesten umiddelbart og sikret poeng for Monaco-laget som i sommer mistet sterke spillere som Kylian Mbappé, Benjamin Mendy og Tiemoue Bakayoko.

20-årige Tielemans satte inn returen etter at Peter Gulasci først reddet hans hodestøt.

Danske Yussuf Poulsen, som tidligere onsdag forlenget sin kontrakt med Leipzig til 2021, hadde assist på 1-0-målet og trodde et øyeblikk at han hadde ordnet vinnermålet i annen omgang. Hans scoring ble annullert for offside.

I samme gruppe vant Besiktas 3-1 borte mot Porto, og den tyrkiske klubben topper dermed tabellen. Anderson Talisca, Cenk Tosun og Ryan Babel scoret for Besiktas.