Meny

SAS kansellerer 100 flyvninger torsdag

SAS fly som står ved gaten på Gardermoen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SAS fly som står ved gaten på Gardermoen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
På grunn av mulig streik, kansellerer SAS 100 avganger torsdag.

Det opplyser SAS på sine egne hjemmesider. 

«På grunn av en eventuell opptrapping av streiken har SAS tatt forholdsregler og kansellert ca. 100 flyvninger i morgen frem til kl.14, torsdag 14. september.»

Utsendelsen av kanselleringsvarsler til SAS-passasjerer har sammenheng med risikoen for streiken fra midnatt bli trappet opp fra to norske SAS-piloter til samtlige norske piloter i selskapet.

– Det er for å minimere skadeomfanget, sier kommunikasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til E24.

Sitter i mekling

Norsk Flygerforbund har varslet at alle norske SAS-flygere tas ut i streik fra torsdag av dersom det ikke blir enighet i forhandlingene med SAS.

 SAS og de streikende pilotene sitter i møte hos Riksmekleren i et forsøk på å unngå opptrapping til full streik fra torsdag.

Isfront

I forkant av møtet gikk SAS-konsernsjef Rickard Gustafson ut med harde angrep på de streikende pilotene. Han omtalte kravene som «umulige»:

Gustafson mener at pilotenes krav når det gjelder lønn, turnus og andre forhold, samlet vil presse selskapets kostnader opp med 20–25 prosent.

– Det kommer ikke til fungere for oss. Vi driver i en bransje som er preget av knivskarp global konkurranse, der prisene er presset og marginene er små. Pilotenes krav er umulig å gå med på. Pilotene kan påføre stor skade på det norske samfunnet, ramme titusenvis av pas sasjerer og sette hele selskapets fremtid i fare, sa Gustafson til NTB.

Utsagnet førte til hoderysting hos pilotenes foreninger:

Parats forhandlingsleder Jan Levi Skogvang mener Gustafson snakker mot bedre vitende:

– Det er utidig av en konserndirektør å holde fast på et bilde av at våre samlede krav påfører selskapet økte kostnader på 20 prosent, når han vet at det ikke stemmer. Gjennom forhandlingene og fram til bruddet, ble våre krav naturligvis justert. Slik er det jo i alle forhandlinger, den første kravlisten er et utgangspunkt, og så plukker man derfra, sa Skogvang til NTB.

Les også:  Slik rammes passasjere av en SAS-streik

Reise
Populært