Tidligere KrF-politiker i Hordaland tiltalt for overgrep mot barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunepolitikeren for KrF trakk seg fra alle verv og tilsto seksuelle overgrep mot flere barn da politiet siktet ham i fjor. Nå er tiltalen klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalen gjelder seksuelle overgrep, hvorav noen sidestilles med voldtekt, mot flere barn under ti år, ifølge NRK. Mannen har ifølge tiltalen forgrepet seg seksuelt, blottet, og forsøkt å forgripe seg seksuelt, på flere jenter. Forholdene skal ha funnet sted mellom 2013 og mai 2016, både hjemme hos mannen og i en campingvogn.

– Han er tiltalt for seksuell omgang med barn og forsøk på seksuell omgang med barn, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til NRK.

Lokalpolitikeren har trukket seg fra alle verv i partiet og tilstått forholdene han ble siktet for i august i fjor. Han satt var representant i et kommunestyre i Hordaland. I ettertid er han også utmeldt av KrF.

– Vi hadde en samtale med ham, og han valgte å melde seg ut på eget initiativ, noe vi er glade for, sier Pål Kårbø, fylkesleder i KrF i Hordaland.

Tiltalte har ikke selv ønsket å kommentere saken mot seg, utover å si til NRK at han «beklager sterkt overfor dem det gjelder».