Meny

Svenske (34) skutt etter å ha drept politimann i Valencia

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
En 34-årig svensk statsborger ble skutt og drept av politiet i den spanske byen Valencia tirsdag etter at han først hadde knivstukket og drept en politimann (51).

Ifølge flere spanske medier deltok den 51-årige politimannen i etterforskningen av et parteringsdrap etter at man natt til tirsdag hadde funnet en stor koffert med deler av en menneskekropp i.

Politiet mistenkte den 34-årige svensken for å være involvert i saken. Da politiet kom til hans bopel ved 14-tiden tirsdag, fikk han til angrep med en kjøkkenkniv. Politimannen ble stukket flere ganger, og døde før en politikollega skjøt og drepte svensken.

– Vi kjenner til at en politimann og ytterligere en person skal være døde i forbindelse med en politiaksjon i Valencia. Men hvorvidt det er en svensk statsborger eller ikke, har vi ingen opplysninger om. Spansk politi holder fortsatt på å etterforske saken og undersøker identiteten på  personen, sier pressetalsmann Rasmus Eljanskog ved det svenske Utenriksdepartementet til avisen Expressen.

Ifølge avisen skal den drepte svensken være en kjent kriminell fra Vest-Sverige som har sonet flere år i fengsel for narkotikaforbrytelser.

Annonse
Populært