Meny

Drapet i Strømstad

- Hørte stemmer, drepte moren

En nordmann (35) er siktet for drapet på en kvinne i 70-årene i Strømstad i Sverige fredag kveld. Foto: Colourbox
En nordmann (35) er siktet for drapet på en kvinne i 70-årene i Strømstad i Sverige fredag kveld. Foto: Colourbox
Nordmannen (35) som før helgen skal ha drept sin mor og gravd henne ned  utenfor ferieboligen i Strømstad i Sverige, hevder han var psykotisk og derfor er uten straffskyld.

35-åringen ble i dag varetektsfengslet.

Mannen erkjenner at han tok livet av kvinnen i 70-årene. Hans advokat  sier mannen var i en psykotisk tilstand og derfor ikke hadde noen hensikt bak ugjerningen, skriver Strømstads Tidning.

- Jeg hørte stemmer, skal mannen fra Oslo ha forklart, gråtende, da han ble varetektsfengslet  i Uddevalla ved lunsjtider tirsdag.

Rettsforhandlingene foregikk bak lukkede dører i politihuset i Uddevalla. Etter en times rettsforhandlinger kom retten fram til at mannen skulle varetektsfengsles, siktet for drap.

– Han erkjenner at han tok livet av kvinnen. Men han har hatt utrolig sterke vrangforestillinger. Han har hørt stemmer som styrte han til det han gjorde. Det er en psykoselignende tilstand, sa mannens forsvarer, advokat Peter Ekelund ifølge Sveriges Radio.

Statsadvokat Robert Beckard  fremmet begjæring om at mannen skulle fengsles, mens forsvareren ville ha siktelsen endre til uaktosm drap.

Det var sent fredag kveld politiet fikk melding om at en kvinne skulle være drept og begravd utenfor et hus i Strømstad.

Mannen skal nå gjennomgå legeundersøkelser.

Annonse
Populært