Mann tiltalt for heleri av 20 millioner tilknyttet Lime-saken

En mann som drev flere Lime-butikker, må møte i Oslo tingrett mandag tiltalt for heleri, bruk av ulovlig arbeidskraft, bedrageri og flere andre forhold. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
En mann som drev flere Lime-butikker, må møte i Oslo tingrett mandag tiltalt for heleri, bruk av ulovlig arbeidskraft, bedrageri og flere andre forhold. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for heleri av over 20 millioner kroner og en rekke andre forhold tilknyttet den store Lime-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 40 år gamle Furuset-mannen er tiltalt for å ha disponert 20,4 millioner kroner i perioden mellom 2010 og 2013. Påtalemyndigheten mener pengene var utbytte av straffbare handlinger.

Mannen var innehaver av flere butikker tilknyttet dagligvarekjeden Lime. Han er også tiltalt for bedrageri ved å forlede Nav til å utbetale uberettigede trygdeytelser til to personer som jobbet i butikkene.

Tiltalen omfatter også to tilfeller av å ha hjulpet en utlending til ulovlig opphold i Norge. Mannen skal ha etablert fiktive arbeidsforhold med to personer og gjennom dette ordnet oppholdstillatelse for to personer.

Han er dessuten tiltalt for å ha brukt seks personer som ikke hadde lovlig opphold i Norge som arbeidskraft.

Tiltalen mot 40-åringen omfatter også forsikringsbedrageri, salg av alkohol uten bevilling og falsk forklaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken starter mandag og skal etter planen gå fram til 27. september.

I det store komplekset i Lime-saken, der 13 personer er tiltalt, er det ventet dom i oktober/november. I november i fjor la aktor ned påstand om 13 års fengsel for hovedmannen som er tiltalt for grov menneskehandel og en rekke andre forhold.

Etterforskningen i Lime-saken startet da politiet og flere offentlige etater aksjonerte mot 20 butikker i Lime-kjeden i Rælingen, Oslo, Bærum, Asker, Sandefjord, Larvik og Ski.