Tolv døde og minst 25 savnet i bygningskollaps i Mumbai

En bygning har kollapset i Mumbai - flere er omkommet og mange savnet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tolv personer har mistet livet og minst 25 er savnet i en bygningskollaps i den indiske storbyen Mumbai, som opplever sitt verste regnvær på over 15 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tolv personer mistet livet – tre kvinner og ni menn. Redningsarbeidet fortsetter, sier en talsmann for bymyndighetene til AFP.

Den fem etasjer høye bygningen raste sammen i morgentimene torsdag. 13 personer ble reddet ut fra bygningsmassene av redningsarbeidere, politi og naboer. De 13 ble sendt med skader til sykehus. Også en redningsarbeider ble skadd.

Letingen fortsetter nå i ruinene etter minst 25 personer som er innesperret eller savnet.

Ifølge en talsmann for landets nasjonale nødetat bodde det åtte eller ni familier i bygningen, melder fjernsynskanalen NDTV.

Det er uklart om bygningen sto på lokalmyndighetenes liste over usikre bygg. Tusenvis av mer enn 100 år gamle bygninger i Mumbai regnes for å være farlige, delvis som følge av at fundamentet er svekket av monsunregn. Årets monsun er den verste som har rammet det indiske finanssenteret på minst 15 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke uvanlig at bygninger raser sammen i India under regntiden mellom juni og september. Svak lovregulering og stor etterspørsel gjør at utbyggere bruker dårlige materialer og gjerne legger til ekstra etasjer.

Monsunregnet slo til for fullt mot Mumbai på landets vestkyst tirsdag. Regnet utløste flom og oversvømmelser i byen som har rundt 20 millioner innbyggere. Minst ti personer har mistet livet og store deler av transportsystemet ble ut av spill.

I forrige måned mistet 17 personer livet da en fire etasjer høy bygning raste sammen i Mumbai.