Etterlyser gammel Golf etter ran på Nesøya

Politiet etterforsker et hjemmeran på Nesøya i Bærum tirsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politiet etterforsker et hjemmeran på Nesøya i Bærum tirsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterlyser en lys grå Volkswagen, trolig en Golf eller Polo, etter at en mor og hennes sønn i ble ranet i en bolig på Nesøya tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligen tilhører et kjent par i norsk næringsliv, men politieti har ingen holdepunkter for å tro at ranet var rettet mot den bestemte boligen.

-Det er ingen opplysninger om at det var noe målrettet at ranerne banket på akkurat denne døra, sier etterforskningsleder Bjørn Egil Drangevåg til NTB.

Onsdag ettermiddag etterlyste politiet en mindre lys grå eller sølvgrå bil, trolig en Volkswagen Golf eller Polo, om lag ti år gammel. Vitner observerte en slik bil på Nesøya i det tidsrommet da ranet skjedde.

Lys og norsktalende

To gjerningsmenn truet seg med kniv inn i huset på Nesøya og holdt mannen i 20-årene og kvinnen i 50-årene tilbake mot deres vilje. Mannen skal først ha åpnet døren for ranerne, som overmannet ham. Da moren kom hjem noe senere, ble hun truet til å gi fra seg verdisaker. Etter å ha ransaket boligen for flere verdisaker forlot ranerne boligen, og beboerne varslet politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke gå ut med hva som ble tatt fra boligen av hensyn til etterforskningen, sier Drangevåg.

Et vitne som så en av gjerningsmennene har beskrevet ham som norsktalende, lys, høy og med tynn kroppsbygning. Han skal være om lag 20 år.

Observert i Drammen

Politiet har opplysninger om at den etterlyste bilen ble sett i Drammene senere tirsdag og ber om tips i saken.

– Vi har grunn til å tro at gjerningsmennene brukte akkurat denne bilen, sier Drangevåg som kan opplyse at politiet ikke har greid å sikre skiltnummeret på den etterlyste bilen.

De to som ble ranet har det etter forholdene bra etter den skremmende opplevelsen, sier Drangevåg.