Hulrom i Madsens ubåt ga ingen svar på drapsgåte

Skanningen av ubåten Nautilus ga ingen svar på hvordan den svenske journalisten Kim Wall døde. Foto: AP / NTB scanpix
Skanningen av ubåten Nautilus ga ingen svar på hvordan den svenske journalisten Kim Wall døde. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skanningen av ubåten til Peter Madsen, der dansk politi tror han drepte den svenske journalisten Kim Wall, ga ingen nye svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ubåten Nautilus ble gjennomlyst ved hjelp av en mobil lastebilskanner tirsdag, men uten at det ble funnet spor som kan gi svar på hvordan Wall døde.

– Det var hulrom der vi ventet å finne hulrom, men det var ingenting å finne der, sier politiets etterforskningssjef Jens Møller til dansk TV2.

Madsen hevder Wall omkom i en ulykke om bord i Nautilus, men har i avhør innrømmet at han dumpet liket av henne i sjøen.

Walls torso er funnet, og dansk politi mener at hun ble partert før hun ble dumpet. Det er tidligere funnet blodspor om bord i ubåten.

Madsen er siktet etter paragraf 237 i den danske straffeloven, som omhandler uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, subsidiært eller sekundært. Han er også siktet for likskjending, men nekter straffskyld.

Søket etter Walls hode, armer og bein, samt klærne hun hadde på seg og eventuelle gjenstander som kan ha blitt brukt til å partere henne, ga heller ingen resultater tirsdag. Dette søket fortsetter, opplyser Møller.